Veertigdagentijd

Op woensdag 1 maart is het Aswoensdag, dan begint de Veertigdagentijd. Veertig dagen en zes zondagen lang bereiden we ons voor op het Paasfeest, kijken we naar de weg die Jezus gaat - en naar die van onszelf.

Voor de kindernevendienst staan er in dit Lutherjaar lezingen volgens het Lutherse leesrooster gepland. U vindt die lezingen als alternatief ook in het leesrooster in het kerkblad.
Sommige voorgangers zullen meegaan met dit rooster, andere zullen het klassieke rooster volgen en weer anderen kiezen zelf passende bijbelgedeeltes. In deze variatie zal het project van de kindernevendienst de rode draad zijn door de zondagen heen naar Pasen.

Thema is dit jaar: Geloof in het leven. We maken steeds iets mee van de weg die Jezus gaat in zijn leven, een weg naar Pasen toe. Op die weg komen we allerlei mensen tegen die door Jezus ontdekken wie God is: een God van leven en licht. Op de projectposter staat een grote zon afgebeeld. Iedere zondag komt daar een afbeelding op van het verhaal van die dag; een verhaal waarin het licht van Pasen al straalt.

Ds. Tineke Flim in het kerkblad van maart 2017