Zangdienst op 21 mei met Christelijk Reiskoor Holland Zingt

Op zondag 21 mei komt het Christelijk Reiskoor Holland Zingt (projectkoor) met dirigent Adri Poortvliet en organist André de Jager om 19.00 uur de zangdienst in de Catharijnekerk opluisteren.

'Holland Zingt' is opgericht in 1998 en organiseert regelmatig concertreizen naar bekende landen in Europa. Holland Zingt is een projectkoor, dat wil zeggen dat ieder jaar een nieuw koor gevormd wordt, waarbij de samenstelling en grootte varieert. Het aantal mensen dat aan dit gemengde koor deelneemt telt tussen de 100 en 150 zangers en zangeressen! De leden zijn meestal lid van een ander koor, ze werken aan dit projectkoor mee vanuit hun grote liefde voor zingen.
Vanaf oktober beginnen de repetities, er wordt zo’n tien keer gerepeteerd in de Gereformeerde kerk van Puttershoek. In april beginnen de try-outs. In juni wordt er een concertreis van een week gemaakt die om de twee jaar naar het buitenland gaat. Dit jaar blijft Holland Zingt in Nederland en geeft concerten in noord Nederland. Daarnaast treedt het projectkoor regelmatig op bij zangdiensten door heel Nederland. Meer informatie over het Reiskoor is te vinden op de website van het Christelijk Reiskoor Holland Zingt

Op 21 mei werkt Holland Zingt dus mee aan de zangdienst in de Brielse Sint-Catharijnekerk. De zangcommissie is heel blij dit bijzondere en heel grote koor hier in Brielle te mogen verwelkomen.
De dirigent van het Reiskoor is al vele jaren Adri Poortvliet, organist is André de Jager. Ook zal pianist Kees de Bruin een aandeel hebben in het begeleiden van de koorzang. Groot extraatje is dat sopraan Rineke de Wit meekomt. Zij zal behalve samen met het koor meewerken ook een solo voor ons zingen. Het thema van de Zangdienst is 'Geef mij Kracht ...'. Theun Klein spreek weer de column uit.

Weet u welkom!