Blikseminslag treft elektronisch carillon Catharijnetoren

Vrijdag 1 september sloeg de bliksem in de computer die het elektronische carillon in de toren van de Sint-Catharijnekerk aanstuurt. Hierdoor is de computer kapot gegaan en is het carillon alleen nog met de hand te bespelen.
De mooie bespelingen zijn zaterdagmorgen tussen elf en twaalf wel te beluisteren omdat dan huisbeiaardier Peter Bremer het carillon bespeelt. Het automatisch tussentijds spelen van het carillon op verschillende tijdstippen is op dit moment niet mogelijk.

Het college van de gemeente Brielle heeft ingestemd met de vervangingskosten en de opdracht voor vervanging is verstrekt. De planning voor reparatie is in de week van 11 tot 16 december aanstaande. Als deze planning gerealiseerd wordt kunnen we nog voor de kerst van de klanken van het carillon genieten.