Kom en luister naar de zomerconcertserie 2019

Zaterdagmiddag 17 augustus geeft Jolanda Zwoferink, orgel, om 16.00 uur het wekelijkse inloopconcert in de Dorpskerk aan het Kerkplein te Oostvoorne. Zij speelt onder andere muziek van Bach. De tegang is uw gift.

Op maandagavond 19 augustus geeft Cor Ardesh om 20.15 uur het wekelijkse zomerorgelconcert in de Sint-Catharijnekerk. Op het programma staat muziek van Bach, Welmers en een improvisatie.

De toegang bedraagt 8 euro, met vriendenpas 7 euro, inclusief koffie of thee na afloop van het concert. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
Een uitgebreid programmaboekje met informatie over de concerten, programma's en de orgels is verkrijgbaar aan de balie van de kerk.

Voorafgaand aan het orgelconcert bespeelt Jan Geert Heuvelman vanaf 19.00 uur de Brielse Beiaard. De luisterplaats voor het Merulahuis tegenover de toren is ingericht met stoelen en een scherm, waarop het spel van de beiaardier te volgen is. Ook biedt de Culturele Commissie Sint-Catharijne u een kopje koffie of thee aan.

In de Catharijnekerk kunt u deze zomer de expositie Pincello bewonderen. Een expositie met schilderijen van de gelijknamige schildersgroep uit de omtrek van Brielle. Ook is er een kleine tentoonstelling van avondmaalsbekers.

De organisatie van de concertseries en de tentoonstellingen is in handen van de Culturele Commissie Sint-Catharijne, die dit seizoen naast de maandagavondconcertenzaterdagmiddagconcerten in de Bedevaartkerk in Brielle, de Dorpskerk te Oostvoorne en de Catharijnekerk eveneens de Beiaardconcerten organiseert.