De orgelconcertseries 2019 zijn begonnen!

Op maandagavond 15 juli geeft Gijs Boelen om 20.15 uur het wekelijkse orgelconcert in de Sint-Catharijnekerk. In een divers programma zal het Kam-orgel weer in al haar kleuren te horen zijn.

De toegang bedraagt 8 euro, met vriendenpas 7 euro, inclusief koffie of thee na afloop van het concert. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
Een uitgebreid programmaboekje met informatie over de concerten, programma's en de orgels is verkrijgbaar aan de balie van de kerk.

Voorafgaand aan het orgelconcert bespeelt David van der Vlies vanaf 19.00 uur de Brielse Beiaard. De luisterplaats voor het Merulahuis tegenover de toren is ingericht met stoelen en een scherm, waarop het spel van de beiaardier te volgen is.

Op zaterdag 13 juli begint om 16.00 uur in de Bedevaartkerk aan de Rik in Brielle het zaterdagmiddagconcert. Leo Hans Koornneef bespeelt het orgel en Willem Chr. Meyvboom leidt de Schola Sint-Gregorius met onder andere bekend repertoire uit het Gregoriaans afgewisseld met orgel.
De toegang bedraagt 3 euro.

In de Catharijnekerk kunt u deze zomer de expositie Pincello bewonderen. Een expositie met schilderijen van de gelijknamige schildersgroep uit de omtrek van Brielle.

De organisatie van de orgelconcertseries is in handen van de Culturele Commissie Sint-Catharijne, die dit seizoen naast de maandagavondconcertenzaterdagmiddagconcerten in de Bedevaartkerk in Brielle, de Dorpskerk te Oostvoorne en de Catharijnekerk eveneens de Beiaardconcerten organiseert.