De zomerorgelconcertserie in de Catharijnekerk in volle gang

Zaterdagmiddag inloopconcert
Zaterdag 1 augustus begint om 16.00 uur het tweewekelijks inloopconcert met Leo Hans Koornneef. Hij brengt muziek van Bach, Mozart, Vierne, Bepréen Franck ten gehore.
De toegang is gratis; wel wordt er een gift gevraagd.

Beiaardconcerten

Maandagavond 3 augustus bespeelt Frans Haagen vanaf 19.00 uur de beiaard van de toren van de Sint-Catharijnekerk met muziek Bach en d'Hollander. De toegang is gratis maar een gift is van harte welkom. Op de luisterplaats, het plein voor het Merula Weeshuis, met een prachtig uitzicht op de toren staan stoelen opgesteld. De toehoorders kunnen, gezeten op een stoel bovendien van koffie of thee genieten. Bovendien is het spel van de beiaardier te volgen op een videoscherm. In een programmaboekje is alle informatie over beiaardieren en het programma dat zij spelen beschreven.

Elke zaterdagmorgen van elf tot twaalf uur wordt de beiaard ook bespeeld doorstadsbeiaardier Peter Bremer!

Maandagavondorgelconcert
Om 20.15 uur geeft Sander van den Houten het wekelijkse zomerorgelconcert. Op het programma staat muziek van Bach, Bunk, Martin en Vierne.
De toegang is 8 euro, met vriendenpas 7 euro inclusief koffie en thee. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Een uitgebreid programmaboekje met informatie over het orgel, de programma's en de musici is verkrijgbaar aan de balie van de kerk.

Exposities
Ook zijn er in de Catharijnekerk twee exposities te bezichtigen. Explore! met installaties van Barbara Schouten-Versluis en Bodemvondsten op Voorne-Putten.
Openingstijden voor bezoek aan de kerk zijn van maandag tot en met zaterdag 10.30 tot 16.30 uur.

De kerk is ingericht op basis van de anderhalve-meter-richtlijn
Er is geen beperking meer voor wat betreft het aantal bezoekers maar wel wordt uw naam genoteerd op een presentielijst. Ook weer volgens de richtlijnen wordt deze lijst na twee maanden vernietigd.

De Culturele Commissie Sint-Catharijne organiseert de concerten en de exposities. Klik hier voor informatie over alle activiteiten van de Culturele Commissie deze zomer.