Maandag 6 juli bespeelt Stephan van de Wijgert het Kam-orgel

Zaterdagmiddag inloopconcerten
De veertiendaagse zaterdagmiddagconcerten beginnen om 16.00 uur en vinden plaats in de maanden juli, augustus en september. Het eerste concert is op 4 juli met Martien de Vos uit Ooltgensplaat.

Maandagavondconcert
Op maandag 6 juli begint om 20.15 uur het wekelijkse orgelconcert van de zomerconcertserie met Stephan van de Wijgert uit Amsterdam. Er zal muziek te horen zijn van Bach, Schubert, Mendelssohn, Franck en Saint-Saëns.
De toegang is acht euro, met vriendenpas zeven euro, inclusief koffie of thee bij binnenkomst. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Betaling graag met gepast geld of via pin. Ook dit jaar is een uitgebreid programmaboekje met informatie over het orgel en alle concerten beschikbaar.

De kerk is ingericht op basis van de anderhalve-meter-richtlijn
Er is geen beperking meer voor wat betreft het aantal bezoekers maar wel wordt uw naam genoteerd op een presentielijst. Ook weer volgens de richtlijnen wordt deze lijst na twee maanden vernietigd.

Expositie
Ook in de Catharijnekerk te Brielle is de expositie Explore te bezichtigen met kunstwerk van Barbara Schouten-Versluis.
De openingstijden zijn gelijk aan de bezoekuren voor toeristenbezoek van maandag 6 juli tot en met zaterdag 5 september van 10.30 tot 16.30 uur. In augustus ook op zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

Beiaardconcerten vanaf 13 juli
Ook dit seizoen kan weer worden genoten van de klanken van de beiaard in de Brielse toren. Het eerste beiaardconcert is op maandag 13 juli en het laatste op 31 augustus. De concerten beginnen om 19.00 uur behalve het laatste concert op 31 augustus dat ná het orgelconcert om half tien begint.
De toegang gratis; een beperkt aantal stoelen wordt klaargezet op de luisterplaats voor het Merulahuis tegenover de toren. Voor de beiaardserie wordt een apart boekje uitgebracht.

De Culturele Commissie Sint-Catharijne organiseert de concerten en de expositie. Klik hier voor informatie over alle activiteiten van de Culturele Commissie deze zomer.