Contact

Sint-Catharijnekerk

Activiteiten 12+

Kijk voor de jeugdactiviteiten in 2017 op de jeugdkalender.

Klik hier voor de uitslag dropping van 18 maart 2017.

Weet u nog wanneer u voor het eerst werd gedropt? En natuurlijk bedoelen we niet die ene keer dat het uitging! Uitgaan deden ze namelijk  afgelopen zaterdag de 18e maart allemaal. Maar niet naar een disco of naar de stad. Nee, veel spannender en minstens zo laat.

Vol spanning werd er al maanden naar uitgekeken. Als een eerste afspraakje en met chaperonnes. En dan doet het weer er niet toe. Want het weer was weer niet mis. Als chauffeurs van 26 stappers lieten we ze dan ook glimlachend los. In het aarde donker van de Stellendamse polder. Vol enthousiasme lieten we ze wat zenuwachtig lachend achter in een natte winderige wereld. Let wel. Uit eigen vrije wil. Met een doel al was dat onbekend. Niet met alle winden meewaaien. Toen had u ook geen digitale houvast! Zij nu wel, maar maakt dat het tegenwoordig eenvoudiger? Of loop je dan ook nog steeds de kans op een koudje? Ze hadden het allemaal wat koud, maar liepen het niet.

Ze puzzelden hun doel bij elkaar en toetsten hun koers. En wie was vroeger zo zeker van de goede richting? Jong en wat ouder. Jongens en meiden. Door wind en weer, langs velden en wegen. Zoekend naar de juiste woorden en hun trofee wegend, zochten ze hun weg naar het geluk. Het hoogtepunt, waar het vuur werd ontstoken en ze de zege vierden. Met elkaar werd het doel bereikt. Iedereen was gedropt, maar niemand was een drop out.

Moe en voldaan kropen we allemaal ver na middernacht in ons bed. Elke keer weer is het een avontuur. Voor jong en oud. Herinnert u het zich weer? De zoektocht en de spanning? Samen er op uit trekken en de weg ontdekken? Ze vinden hun weg, alle 26. Al ziet u ze niet zo vaak, ze zijn er en vinden hun weg. Net zo spannend als vroeger, met andere middelen, maar samen en met het zelfde doel. Nieuwsgierig geworden over dit laatste avontuur? Schiet ons maar aan ;-).

Hartelijke groet ook namens Alina van Meggelen, Marjon en Peter Hordijk, Johan Deur

Home