Activiteiten 12+

Kijk voor de jeugdactiviteiten in 2017 op de jeugdkalender.

Gezelligheid troef op de clubavond in november 2016
De 19de november was het weer zover. We wisselen de jeugdkerk iedere maand af met een activiteit. Dus de eerste zondag van de maand jeugdkerk en halverwege de maand een andere activiteit. Wat we zo’n avond doen is soms al jaren bekend, zoals de jaarlijkse dropping. Maar soms weten we het een week ervoor of nog later pas. In dit geval kwam de jeugd zelf met suggesties waaronder een quiz.
Dat was niet aan de dovenmans oren van quizmasters Alina en Johan gericht. We hebben de jeugd van tegenwoordig eens flink aan de tand gevoeld over hun kennis van de bijbelklassiekers, de kerk en Brielle, maar ook over wat trivialere zaken in het leven.
Zo wisselden Jozef, Justin Biber, de koning, David, het Koekjesmonster, Ireen Wüst, Messi, Daniël en nog veel meer illustere figuren elkaar af. Op enkele ‘Hoe bedoel je?’ na, bleek de parate bijbelkennis bewonderenswaardig goed.

Natuurlijk hadden we alle pedagogisch trucs en randvoorwaarden goed verzorgd. Eerst was er een kennismakingsronde geweest voor de vaste gasten en hun introducees met een rondje speeddating door het onvervalste krantjemep. Daarna waren de namen in hoog tempo bekend geworden en de bloedsomloop flink op gang gekomen. Dat alles niet voordat we eigen gebakken koekjes hadden verorberd met een warme kop thee. Vervolgens is de quiz kort toegelicht en kwam alle kennis samen op de digitale snelweg die Kahoot heet. Voor degenen die geen idee hebben wat dit is, een korte uitleg. Via de beamer wordt een vraag getoond waarna de deelnemers op hun telefoon het juiste antwoord moeten aanklikken. Op het scherm staan namelijk vier mogelijke antwoorden met een eigen kleur. Op je telefoon tik je eenvoudigweg die betreffende kleur aan en je bent klaar. Per vraag heb je tien seconden. Na iedere vraag zie je op het grote scherm wat het goede antwoord is en hoeveel het er goed hebben. Op de vraag hoeveel discipelen er waren, wist bijna iedereen het goede antwoord. De deelnemers zien ook hun nieuwe positie in de tussenstand op weg naar eeuwige roem. Die was deze avond voor Olivia! Iedereen zat op het puntje van zijn stoel, veerde op bij iedere vraag en het antwoord en bij het zien van zijn of haar nieuwe positie. Het was spannend tot het laatste moment.
Niet alleen vanwege de tussenstanden, maar door ook de techniek. Met zoveel tegelijk wifi gebruiken is het immers een onvoorziene uitdaging om alles draaiende te houden. Met wat improvisatie blijkt ons oude kerkgebouw toch modern genoeg en meegegroeid in deze tijd.

Waar hij ook ongekend modern en uiterst geschikt voor blijft, is een paar ronden verstoppertje spelen. In het zachte schijnsels van de spots buiten verdwijnen in no time veertien pubers in alle hoeken en gaten. De schriften vormen toepasselijk de buut!

Om tien uur wordt het tijd om te zorgen dat de hele kerk voor de volgende ochtend de mooie en ontroerende plek kan zijn om onze geliefden te herdenken. Zo passeren binnen twaalf uur de jeugd en onze toekomst in dit ene gebouw van samenkomst. Energie, ontwikkeling, kennis, vriendschap, ontspanning, maar ook diepgang, toekomst en ontroering en mooie herinneringen.

Met een hartelijke dank weer aan Pieter, ook namens onze jeugd, Alina en Johan