Jeugdkerk 12+

Eén keer per maand is er een kerkdienst voor jongeren tussen 12 en 16 jaar. In het nieuwe kerkseizoen worden de jeugddiensten gehouden in de Sjoel (Turfkade 16) tegelijk met de dienst in de Catharijnekerk. Meestal op de eerste zondag van de maand. Kijk voor alle actuele data van jeugdactiviteiten op de kalender. In de maand augustus is er geen jeugdkerk. Er komen gemiddeld zo’n tien jongeren. We lezen uit de bijbel en discussiëren met elkaar daarover. De dienst begint altijd met koek en limonade. Weet je welkom!
Voor informatie kun je bellen met Jasper Jut 06-338 18 134.

Klik op de foto voor meer foto's van de jeugddienst.

Kerkdienst van de Jeugd
In de maanden voor de jeugddienst zijn de tieners van de jeugdkerk onder leiding van Jeroen, Jasper en Emma bezig geweest met de voorbereiding. Uitgangspunt was: hoe zouden de jongeren een kerkdienst vormgeven?
Het resultaat was een creatieve, afwisselende dienst met moderne muziek en gemeentezang, met een quiz via Kahoot, passende filmpjes, een bijbelverhaal over het delen van vijf broden en twee vissen en… een pauze om even te ontspannen en elkaar te ontmoeten.
Het was mooi om te zien hoe veel mensen de bedoeling van de jongeren oppikten: elkaar en God ontmoeten in een informele sfeer.
Voor wie het allemaal toch wel erg anders vond was er de geruststelling, de komende diensten zijn weer ‘gewoon’.

Veel dank aan Emma, Jasper en Jeroen en aan alle tieners die meegedacht en meegedaan hebben. Het was echt een belevenis.

Ds. Tineke Flim in het Kerkblad juli 2019