Vrienden van de Catharijnekerk

De Sint-Catharijnekerk is zonder meer het absolute hoogtepunt van de rijke historie van de Brielse vestingstad. De contouren van het machtige monument zijn al van verre zichtbaar. De Sint-Catharijnekerk hoort bij Brielle, is van Brielle, vormt het gezicht van Brielle. Het fraai harmonische interieur uit de laat 17e en begin 18e eeuw is minstens zo indrukwekkend. De gebrandschilderde ramen zorgen met de vele gewelven voor een meer dan bijzondere lichtval.

De vereniging Vrienden van de Sint-Catharijnekerk is tot stand gekomen met als doel een bijdrage te leveren aan de instandhouding van de Sint-Catharijnekerk en het beter fuctioneren van dit cultureel erfgoed. Waardoor deze haar plaats behoudt die in overeenstemming is met haar religieuze, culturele en sociale betekenis.

Om deze doelstelling te kunnen realiseren is een breed draagvlak vanuit de samenleving noodzakelijk. Daarom is iedereen die zich op een of andere manier verbonden voelt met dit prachtige monumentale gebouw welkom in de vriendenkring.

De Sint-Catharijnekerk is er tenslotte voor ons allemaal!

www.vriendencatharijne.nl

Ingebruikname informatiezuil