Liturgisch bloemschikken

De werkgroep Liturgisch bloemschikken maakt op verschillende zondagen door het kerkelijk jaar heen een bijzondere bloemschikking die het thema van de kerkdienst versterkt. Zo heeft er de afgelopen vier weken van Advent een schitterende schikking op het doopvont gestaan. Zondag 24 december werd de vierde kaars aangestoken en is de krans met witte bloemen opgemaakt voor de viering van de geboorte van het kindeke Jezus.

De liturgische bloemschikking van Kerst 2017 bestaat uit twee manden met een ster. De ster als teken voor de boodschap van Kerst. De mand met witte bloemen staat voor de kleur van kerst. De ander met appeltjes beeld uit de hoop en verwachting in de toekomst. De rode appeltjes zijn gekozen omdat rood de kleur van de liefde is. De dames van de Werkgroep liturgisch bloemschikken hebben bewust geen uitleg geschreven omdat zij dat niet zo passend bij kerst vinden.

Bekijk hier meer foto's van liturgische bloemschikking op Vierde Advent.