Zangdienst

Ook in 2017 zijn weer vier zangdiensten in de Sint-Catharijnekerk gepland. De diensten zijn via de kerkomroep tot ongeveer een half jaar na datum te beluisteren. De eerste zangdienst in 2017 was op 12 februari.

Op zondag 21 mei komt het Christelijk Reiskoor Holland Zingt (projectkoor) met dirigent Adri Poortvliet en organist André de Jager om 19.00 uur de zangdienst in de Catharijnekerk opluisteren.

'Holland Zingt' is opgericht in 1998 en organiseert regelmatig concertreizen naar bekende landen in Europa. Holland Zingt is een projectkoor, dat wil zeggen dat ieder jaar een nieuw koor gevormd wordt, waarbij de samenstelling en grootte varieert. Het aantal mensen dat aan dit gemengde koor deelneemt telt tussen de 100 en 150 zangers en zangeressen! De leden zijn meestal lid van een ander koor, ze werken aan dit projectkoor mee vanuit hun grote liefde voor zingen.
Vanaf oktober beginnen de repetities, er wordt zo’n tien keer gerepeteerd in de Gereformeerde kerk van Puttershoek. In april beginnen de try-outs. In juni wordt er een concertreis van een week gemaakt die om de twee jaar naar het buitenland gaat. Dit jaar blijft Holland Zingt in Nederland en geeft concerten in noord Nederland. Daarnaast treedt het projectkoor regelmatig op bij zangdiensten door heel Nederland.
Op 21 mei werkt Holland Zingt dus mee aan de zangdienst in de Brielse Sint-Catharijnekerk. De zangcommissie is heel blij dit bijzondere en heel grote koor hier in Brielle te mogen verwelkomen. Meer informatie is te vinden op de website van het Christelijk Reiskoor Holland Zingt

zondag 22 oktober

American Protestant Church Choir uit Den Haag