Crea-doe-middag

Bijna elke maandagmiddag komen de crea-doe-dames in de de Sjoel aan de Turfkade 16 van 13.30 tot 16.00 uur bij elkaar.

Onder het genot van een kopje koffie of thee én Briels nieuws wordt gewerkt met textiel, papier en andere materialen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde, dus kom ook eens kijken hoe gezellig het hier aan toe gaat.

Het kan ook zijn dat u iets heeft waar u geen gat in ziet, kom dan op maandagmiddag naar de Sjoel, Turfkade 16, misschien kunnen wij u helpen!

Meer informatie: mevrouw Tony Schram, Slagveld 16, 3231 AN Brielle, telefoon 0181-414710

Zaterdag 30 november organiseerden de dames van de Crea-doe-middag de jaarlijkse najaarsmarkt. Dit jaar voor het eerst in de Sjoel aan Turfkade 16 in het centrum van Brielle. Het werd een zeer geslaagde Najaarsmarkt.

"We kijken terug op een geslaagde dag, de opbrengst van de verkoop ten bate van de Catharijnekerk bedroeg 1111 euro! Het geld is inmiddels aan de kerkrentmeesters overgedragen. De handgemaakte quilt werd gewonnen door mv. Monteny, het koffiezetapparaat kwam mv. Roskam goed van pas voor haar kleinzoon. De oplossing voor het mysterieuze voorwerp uit Amerika is door niemand geraden, het bleek geen vegertje, maar een cake-tester te zijn: je moet er een strootje van afbreken en daarmee in de cake prikken om te zien of hij gaar is. Wij gebruiken hiervoor een breinaald! We hebben als winnaar de origineelste inzender mv. Moret, beloond met de prijs, een handgemaakte TV deken. Haar oplossing: Dit hing vroeger aan het eind van het schip (geen toilet aanwezig) dus op de rand van de reling in de hurken je behoefte doen, de naam vergeten maar zag hem op de broekenveiling. Alle bezoekers, hartelijk bedankt!"

Namens de Crea-doe-dames,
Tony Schram