Contact

Sint-Catharijnekerk

Culturele commissie

De Culturele Commissie Sint-Catharijne bestaat 35 jaar en dat wordt tot en met oktober met een uitgebreid programma gevierd.

Concertseries
De festiviteiten openen met de orgelconcertserie. De jaarlijkse serie maandagavondconcerten gaat door tot en met 25 september. Organisten uit het hele land bespelen het prachtige Kam-orgel.
De zaterdagmiddagconcerten starten 24 juni. Met onder andere optredens van het Amerikaanse Koor Golden Circles, de Brielse koren Scola St. Gregorius en St. Caecilia en uiteraard orgelconcerten.

Exposities en andere festiviteiten 
Van 1 juli tot en met 2 september is er een expositie met iconen van Wil van Dongen en een expositie over Sint-Catharina waarnaar de Sint-Catharijnekerk is vernoemd.
Tijdens Bruisend Brielle op 26 augustus is er in de Sint-Catharijnekerk een cultuurprogramma met koren en kunstenaars.
Met Open Monumentendag op 9 september kunt u een Orgeldag meemaken met een jubileumprogramma rond het Kam- en kistorgel.
Vanwege het jubileum heeft het Bigbandfestival op 15 september een bijzondere opening met een concert van Bigband & Orgel.

Op vrijdag 22 september begint om 20.00 uur de jubileumfeestavond met medewerking van de welbespraakte Herman Pleij, emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde, gespecialiseerd in de literatuur van de Middeleeuwen.
Geerten Lieftink, verleent muzikale medewerking.

Het jubileumprogramma wordt op 14 oktober afgesloten met een orgel- en improvisatieconcours voor conservatoriumstudenten.

Alle data en tijden vindt u in de agenda van deze website.

Informatie: de heer Willem Christian Meyboom, telefoon 06-53153293 of e-mail 3231kc29@planet.nl.

Home