Culturele commissie

De Culturele Commissie Sint-Catharijne organiseert sinds jaren een muzikaal 1-aprilfeest in de Sint-Catharijnekerk.
De laatste acht jaren is het muziekfeest uitgegroeid tot een heus zangconcours, speciaal voor shantykoren.
De wedstrijd onder - dit jaar  met drie koren - is een officieel concours onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Korenorganisatie te Utrecht. De jury bestaat uit een professioneel musicus en twee ervaren koorleden. Er is ieder jaar ook een echte eerste prijs te winnen, een creatie van de Brielse kunstenares Willy Groot.

De 1-april-festiviteiten beginnen omstreeks 12.00 uur, eerst met een bezoek van Geuzen en Spanjaarden met een rondgang door de kerk en een kort deel van het 1-aprilspel. Daarna begint het eerste koor met het concoursoptreden en elk uur is er een ander koor.
Rond 16.30 uur is er de prijsuitreiking door een lid van het Brielse college van burgemeester en wethouders.

In de zuidbeuk verzorgen onze kosters koffie en appeltaart.

Informatie: de heer Willem Christian Meyboom, telefoon 06-53153293 of e-mail 3231kc29@planet.nl.