Culturele commissie

Ook dit jaar - we zouden bijna zeggen uiteraard - organiseert de Culturele Commissie Sint Catharijne de zomerconcertserie.

Maandagavondserie
Vanaf maandag 18 juni kunt u om 20.15 uur elke maandagavond tot en met 1 oktober een orgelconcert in de Sint-Catharijnekerk beluisteren. Een keur aan organisten bespelen een uur lang ons prachtige Kam-orgel. Na afloop is er koffie of thee in de zijbeuk van de kerk.
De entree is acht euro; kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Een programmaboekje is - net als de koffie of thee - bij de toegangsprijs inbegrepen.

Zaterdagmiddagserie
Vanaf zaterdag 7 juli kunt u ook elke zaterdagmiddag om vier uur genieten van een concert dat beurtelings in de Cartharijnekerk en de Bedevaartskerk aan de Rik in Brielle gegeven wordt.

Klik hier voor een overzicht van de concerten.

Zomerexpositie met Ineke van der Jagt
De jaarlijkse zomerexpositie in de Catharijnekerk is dit jaar gevuld met kunstwerken van de Brielse kunstenares Ineke van der Jagt. Ineke over het thema van de tentoonstelling:
"De onzichtbare werkelijkheid is het thema van deze expositie en tegelijkertijd de inspiratie van waaruit ik werk. De tegenstellingen in de wereld spelen daarin ook een rol, zoals leven en dood, licht en donker, het kleine ikje (het ego) en het Hogere Zelf.
Zo hoop ik dat mijn werk een brug kan slaan naar de diepere laag in onszelf en zo een bijdrage kan leveren aan het feit, dat er meer is dan alleen maar de buitenkant die je ziet en waar je tegen aan loopt. Zo wil ik met je communiceren via de symboliek en de fantasie in mijn schilderijen.
Veel kijk plezier.'

Informatie over concerten en tentoonstelling: de heer Willem Christian Meyboom, telefoon 06-53153293 of e-mail 3231kc29@planet.nl.